luni, 9 noiembrie 2009

Ce va fi după finalul băsescian. Exercițiu de imaginație


V-ați întrebat vreodată ce vor face apropiații lui Traian Băsescu, după ce acesta va pierde alegerile? Vă propun un exercițiu de imaginație. Să ne închipuim că suntem pe 7 decembrie, a doua zi după ce s-a anunțat oficial că Băsescu a pierdut alegerile și privim de sus, fără să fim văzuți, la ce se întâmplă în apropierea actualului, încă, șef al statului. Ia să vedem…

La Cotroceni, doamna Maria înghesuie într-un sac de voiaj, două perechi de izmene groase și cipilica cu care președintele inspecta șantierele patriei. Pe mare este frig și umezeală, iar Traian nu mai rezistă ca pe vremea când naviga cu „Biruința“.

Elena Udrea i-a returnat lui Cocoș cheile de la Q7 și Porsche Chayenne și a donat poșetele Luis Vuitton, pantofii Jimmy Choo, taioarele Chanel și blugii D&G fetelor de la școala generală din Pleșcoi. Apoi s-a împăcat cu Ludovic Orban, și-a tuns pletele-i bălaie și a plecat la o mănăstire în Bucovina. În călugărie.

Abandonată de Syda pe unul din culoarele Parlamentului European, EBA a rătăcit zile întregi în căutarea ieșirii. Între timp și-a amintit de vremurile bune în care se iubea cu Andrei Hrebenciuc. După ce a vărsat o lacrimă, a încercat să-l sune de pe telefonul de serviciu. Nu a reușit. Pentru că, absentând de atâta vreme la lucrări, colegii săi europarlamentari au crezut că a renunțat și au realocat numărul altcuiva.

Emil Boc a încercat să se reangajeze profesor la facultate însă studenții au refuzat să meargă la cursurile sale de drept constituțional, în special la cele privind atribuțiile președintelui și a superiorității parlamentului bicameral, comparativ cu cel unicameral. A fost concediat. Rămas pe drumuri, a cerut ajutor de șomaj. Din păcate, fondul de șomaj era falimentar, după ce au fost plătite șomerilor proveniți din firmele falimentate de forfetarul lui Pogea. Lipsit de orice speranță s-a așezat la intrarea în Palatul Victoria, și-a turnat o găleată cu cenușă în cap, după care și-a pus pe piept un carton pe care scria „Am fost un dobitoc! Nu faceți ca mine!“

În sediul din Modrogan, afișând o figură afectată, Adriean Videanu l-a bătut pe spate pe proaspătul marinar, încurajându-l: „ești cel mai bun Traiane!“. Apoi, scuzându-se că trebuie să meargă până la toaletă, s-a urcat într-un avion cu destinația Monte Carlo. De unde a negociat cu noua putere o serie de contracte pentru schimbarea bordurilor pe șoselele patriei.

Vasile Blaga s-a instalat în principalul birou din același sediu al PD-L și a dat dispoziție să fie gonite toate fâțele din partid. A convocat congresul extraordinar pentru alegerea președintelui partidului și a început negocierile pentru obținerea funcției.

Radu Berceanu a tras o înjurătură, după care și-a văzut de afacerile sale cu ministerul Transporturilor.

După ce a vărsat o lacrimă pe umărul dragului de Băse, Stolojan l-a invitat la hotelul său de la Predeal, unde, ferit de ochii ziariștilor să se gândească la trecut.
Gheorghe Pogea încearcă și acum să descopere diferențele dintre el și cel mai mare economist al lumii, ca să-l poată moșteni. Asemănarea a găsit-o: amândoi sunt ingineri.

Monica Iacob Ridzi s-a retras la Petroșani și s-a închis într-o mină. Ea a refuzat să să mai vadă lumina zilei până când faptele pentru care este anchetată de DNA nu se vor prescrie.

Imediat după anunțarea înfrângerii idolului lor, tinerii pedeliști, alde Hoară, Anastase,Boureanu, Țurcan, Calcan, Vișan și alții asemenea, cei care priveau la Băsescu ca la icoană și lăudau orice aberație făcută sau declarată, au început să se învârtă debusolați în cerc. S-au prăbușit la pământ, amețiți, după câteva minute. Când și-au revenit s-au interesat de privilegiile și pensiile nesimțite de care vor beneficia la finalul mandatului.

Din 7 decembrie, intelectualii care au făcut sluj în fața sa, de la Patapievici, Tismăneanu, Mihăeș. T.R. Ungureanu au ieșit pe televizor să-i convingă pe români că au fost disidenții care au subminat sistemul din interior.

În ce privește gașca asfaltatorilor prezidențiali, Cășuneanu, Umbrărescu, patronii de la Golden Blitz etc. stați fără grijă, deoarece băieții s-au reorientat.

Un comentariu:

  1. Imprimă
    E-mail
    Susţinătorul liderului PSD Mircea Geoană, Cozmin Guşă, le-a cerut sprijin americanilor pentru a împiedica o fraudare a alegerilor prezidenţiale din România de Traian Băsescu.

    Guşă a declarat că s-a întâlnit, la Washington, cu o serie de oficiali americani cărora le-a semnalat acest pericol şi care erau deja informaţi şi în legătură cu demersul ONG-urilor legat de fraudarea alegerilor de Traian Băsescu, prin organizarea paralelă a referendumului. Cozmin Guşă spune că a avut, timp de patru zile, întâlniri oficiale cu directorul pentru afaceri est-europene şi strategice la Consiliul Naţional de Securitate al Casei Albe, William Schlickenmayer, congresmanul Gary L. Ackerman, vicepreşedinte al Comisiei de politică externă din Congresul SUA, directorul pentru afaceri europene la Departamentul de Stat, Douglas R. Kramer, şi cu reprezentanţi din Comitetul Helsinki, National Democratic Institute şi International Republican Institute.

    "La fel ca şi în 2004, eu am reclamat posibilitatea fraudării, în mod public. De această dată, am preferat, în plus, să-i avertizez pe partenerii strategici ai României, respectiv Statele Unite ale Americii, de probabilitatea unei fraude puse la cale de Traian Băsescu, pentru că o fraudare a alegerilor în 2009 poate avea efecte dramatice. Dacă situaţia economică gravă cu care se va confrunta România în 2010 va fi dublată de o criză politică rezultată în urma unor alegeri fraudate şi, bineînţeles, contestate, asta va fi practic echivalentul unui cocteil Molotov nu doar pentru România, ci şi pentru NATO, respectiv SUA, care sunt prezente cu baze militare în România. Deşi sunt susţinător al lui Mircea Geoană, demersul pe care l-am făcut în SUA este un demers care foloseşte tuturor candidaţilor pentru că alegerile corecte şi transparente îi servesc nu numai lui Mircea Geoană, ci şi lui Crin Antonescu, Corneliu Vadin Tudor sau Sorin Oprescu", a declarat Guşă. El a explicat că demersul său a fost determinat şi de schimbarea bruscă a lui Dan Nica din fruntea Ministerului de Interne după ce acesta a avertizat despre posibilitatea fraudării. Guşă a spus că dacă va începe o criză politică după alegeri, "România se va transforma într-un Afganistan în interiorul NATO", explicând că o contestare a rezultatului scrutinului ar prelungi cu alte câteva luni, în mod grav, provizoratul guvernamental şi politic.

    RăspundețiȘtergere