vineri, 6 noiembrie 2009

Liberalii lui Săpunaru îl vând pe Crin la prețul pieții cu TVA


Declarația lui Valerică Zamfirescu , reprezentantul primarilor liberali din Vrancea, conform căreia, în situația în care propriul candidat nu va accede în turul II, el și colegii săi îl vor susține pe Traian Băsescu, nu este de natură să-i crească cota lui Crin Antonescu. Dimpotrivă, i-o scade.

Este ultima din lungul șir al gafelor politice cu care Nini Săpunaru și ai lui ne-au obișnuit de mai multă vreme. Culmea, a fost făcută chiar în preziua vizitei lui Antonescu în Vrancea.

Or, în toate discursurile publice , candidatului PNL la prezidențiale respinge orice înțelegere politică cu Traian Băsescu. Mai mult, într-o altă luare de poziție, Crin Antonescu le cerea, subtil, liberalilor tentați să susțină candidatul PD-L pe 6 decembrie, să părăsească partidul. Citez din memorie: „cine se gândește să voteze cu Traian Băsescu în turul al doilea, să o facă și în primul tur.“

Or, prin ceea ce susțin, Zamfirescu și colegii săi nu fac altceva decât să se poziționeze în afara deciziei conducerii centrale, subminând autoritatea liderului de partid. Ceea ce nu este în măsură să-i sporească șansele de a obține sufragiile necesare accederii în turul doi.

Dimpotrivă, va duce la o repoziționare a potențialilor votanți care-l privesc cu simpatie pe Crin Antonescu, dar care nu-și doresc un nou mandat pentru Traian Băsescu.


2 comentarii:

  1. chiar daca s-ar face un guvern PNL-PDminusL, dupa alegeri, Valerica nu trebuia sa zica asta.
    consecventa in mesaje intre centru si teritoriu, a lipsit si-n alte ocazii.
    invitat la o emisiune in direct, Sapunaru a anuntat ca si pe plan local se vor alia cu PDL pt castigarea alegerilor locale viitoare.

    precizare : nu conteaza ce va fi dupa, ideea e sa nu zica Crin ceva si tu opusul.
    mesajul este confuz livrat electoratului si apar frecvente perceptii diferite.

    cu toate acestea, ideea lui Sapunaru n-ar fi una rea, post alegeri. pierzand alegerile Basescu, e cel mai corect, o alianta PNL-PDL si chiar si un eventual guvern. asta desi, dupa mine, cu Geoana presedinte, sunt sanse f mari de un guvern PSD-UDMR plus tradatori de la PDL si PNL. tot la fel e si situatia cu Basescu Presedinte : Guvern PDL-UDMR cu tradatyori de la PSD si PNL.
    singura varianta sigura pt PNL este cu Crin Presedinte si, probabil, pasrarea actualei majoritati.

    RăspundețiȘtergere
  2. Chestiile de genul acesta se fac, nu se declara inainte. Pentru ca este de natura sa indeparteze pe cei care ar vota cu oricine doar ca sa scape de Basescu si PD-L.

    RăspundețiȘtergere