vineri, 6 noiembrie 2009

Băsescu face mișto de noi cu Negoiță


Prin nominalizarea primarului Liviu Negoiță în funcția de premier, fără a ține cont de voința majorității parlamentare, Traian Băsescu demonstrează că nu dorește rezolvarea crizei politice. Dimpotrivă, prelungirea ei. Arătând că-și permite să sfideze atât Parlamentul cât și pe cei care îl consideră responsabil pentru criza politică.

Fără să-și dea osteneala să găsească o soluție pentru a asigura stabilitatea politică și fără să-i pese de avertismentele potrivit cărora, România este în pragul colapsului. Traian Băsescu nu a dorit nici o secundă să identifice o soluție pentru ieșirea din criză, mai ales că nici nu și-a propus acest lucru.

A vrut doar să-și irite opozanții și să-i facă să vorbească despre el la TV. Un joc politic, pe care nu și l-ar fi permis, dacă reprezentanții FMI i-ar fi băgat sula în coaste. Reprezentanții fondului i-au lăsat încă un timp de joacă, amânând acordarea celei de-a treia tranșe a împrumutului .

În ce-l privește pe Liviu Negoiță, acesta nu poate fi comparat nici pe departe cu Klaus Iohannis, așa cum a spus Traian Băsescu. Diferența dintre cei doi este dată de statutul de capitală culturală europeană pe care municipiul Sibiu l-a primit datorită lui Iohannis și pe care sectorul 3 din București nu-l va căpăta niciodată.

Liviu Negoiță nu este decât un alt Emil Boc un pic mai înalt dar la fel de obedient și vulnerabil față de Cotroceni și de grupurile de interese din jurul lui Traian Băsescu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu