joi, 19 noiembrie 2009

Războaiele lui Traian



Cu mâinile întinse, zâmbind parșiv, Traian Băsescu ne anunță, de pe toate gardurile și locurile de afișaj, permise sau nepermise, că luptă pentru fiecare dintre noi. Ptiu drace!

O lipsă majoră a sloganului este identitatea adversarului, Băsescu cerându-ne un acord în alb ca să lupte pentru noi, cu cineva al cărui nume nu-l cunoaștem. De unde știm că cel vizat de războinicul portocaliu nu ne este amic?

Până acum, s-a luptat cu toată lumea, fără să fi înregistrat vreun rezultat pozitiv. Cu sistemul ticăloșit a făcut blat, aducându-l de partea sa iar cu criza nici măcar nu mai dorește să aibă de-a face. Judecătorii l-au trimis la plimbare, atrăgându-i atenția că problemele justiției nu se rezolvă bătând cu pumnul în masă sau impunând arestări. La fel a pățit și cu Parlamentul.

În ce privește mogulii, aceasta nu este lupta noastră. Fapt demonstrat de audiențele mari pe care le înregistrează posturile lor de televiziune și vânzările publicațiilor pe care le tipăresc.

Departe de a fi mobilizator și de a inspira încredere, îndemnul prezidențial este de natură să sporească îngrijorarea și deznădejdea. Nici cele două războaie mondiale nu au durat mai mult de cinci ani.

Ce om normal își mai dorește continuarea unei lupte, după cinci ani de război permanent în care nu s-a întrevăzut nici un rezultat pozitiv, ci doar manipulări și umilințe?

În toate confruntările din mandatul băsescian, noi, „adevărata majoritate“, am fost victime colaterale și am suferit cele mai mari pierderi. Majorări de taxe și impozite, împrumut de rambursat la FMI, șomaj, falimente, căderea cursului de schimb, reduceri salariale și de pensii, concediu fără plată, criză politică etc.

Profitul s-a împărțit între „luptător“ și camarila sa.

Un loc de europarlamentar pentru aia mică și un pic agramată, apartament de lux pentru aia mare, afaceri cu armament pentru frățior, shopping pe bani publici la Paris, Milano și Londra pentru Nutzi, funcții călduțe pentru prietenii din PD-L, asfaltări pentru gașca Golden Blitz, profituri imense pentru afaceriștii Berceanu, Videanu și Blaga etc.

În atari condiții, cu excepția unor exaltați și a celor care au de câștigat de pe urma haosului, cei mai mulți ne dorim pacea. Ca să ne putem vedea în liniște de viața noastră.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu