marți, 11 august 2009

Poză de Guvern înainte de colaps


Ori de câte ori are ocazia, pe marginea drumului sau în vizite oficiale, premierul Emil Boc își demonstrează abilitățile de cosaș. În fața poporului, în direct la TV.

Relaxat și zâmbitor, proaspăt bronzat după vacanța petreuctă la Monte Carlo, ministrul Economiei, Adriean Videanu ne explică la TV cum vine treaba cu derapajul economic în care a intrat România.

Inginerul Gheorghe Pogea se crede specialist în finanțe pentru că, a auzit el, cel mai bun economist din lume este un inginer. Ne comunică acest lucru la TV, ridicând din umeri a neputință, după ce a băgat Finanțele României în gard.

Marian Sârbu, ministru Muncii, și-a luat vacanță în timp ce subalternii săi discută cu reprezentanții FMI, despre trimiterea în șomaj a 150 de mii de oameni. Aflăm tot de la TV.

Ecaterina Andronescu încearcă să dea de căpătâi legilor educației și să-i potolească pe profesorii speriați că vor fi restructurați, după ce au fost păcăliți în campania electorală cu creșteri salariale de 50%. Dezbaterile au loc în fața camerelor de luat vederi, în conferințe de presă.

Dan Nica, ministrul de Interne, refuză să mai plătească ore suplimentare și chiriile polițiștilor, în timp ce oamenii au ajuns să se împuște în plină stradă și să spargă bancomatele. Programele TV sunt pline de astfel de știri.

Ilie Sârbu de la Agricultură și Nicolae Nemirschi de la Mediu se ocupă de contracte de publicitate pe sute de mii de euro. Ambii se justifică în Talk-Show-uri la TV.

Ministrul Turismului Elena Udrea se plimbă, cu alai de ziariști și cameramani, prin țară și pregătește campania electoral a președintelui Traian Băsescu.

În ce o privește pe Sorina Plăcintă, proaspăt ministru al Tineretului și Sportului, putem spune că se îmbracă absolute neinspirat. Am constatat de fiecare dată când a apărut la TV.

Specialiștii în economie ne avertizează că vor veni vremuri grele iar reprezentanții FMI anunță public faptul că România va înregistra o scădere economică de 8,5 % în 2009. În conferințe de presă, bineînțeles. Tot ei spun că va urma o modestă creștere în 2010.

Să-i mai credem? Dacă avem în vedere că s-au înșelat cu previziunile făcute în luna martie, mai bine ne așteptăm la ceva și mai rău în 2010.

Vor vedea dacă au nimerit-o de data asta, cei ce vor supraviețui.

2 comentarii:

  1. sa-i vad pe puhavii astia cum mai neaga scaderea economica, evidenta, desigur...cand zicea presa ca va fi in jur de 8% boc nega vehement...
    sanatate...

    RăspundețiȘtergere
  2. Boc si ai lui ar trebui sa plece acasa acum, dupa ce toate previziunile lor s-au dovedit gresite. Insa foamea de bani e prea mare ca sa renunte la cciolan

    RăspundețiȘtergere