joi, 17 iunie 2010

Din nou despre prostie. Adică despre Cristinel Irimia



Când amesteci în cantități foarte mari cinismul cu prostia iese la suprafață Cristinel Irimia. Un cap frumos prin care trec ideile precum trenurile intercity prin haltele de comună, care se supără des și care, din interes, și-a vopsit bolta palatină în portocaliu.

Ei bine, Cap frumos reușește să ne lumineze în legătură cu tăierile de pensii și salarii. Adică ceea ce se chinuie zadarnic să ne comunice, de vreo lună de zile, întreg PD-L-ul în frunte cu Băsescu, urmat de Udrea și toți ceilalți înșiruiți până la ultimul membru. Pe nume Boc.

La obiect, argumentat științific și ilustrat cu date statistice din anii ’30, demonstrează elegant că planul de sărăcire pus la cale de guvernarea portocalie are ca finalitate creșterea gradului de sănătatea populației. Astfel, cu cât pensiile și salariile vor fi mai mici, cu atât pensionarii și bugetarii vor deveni mai viguroși și mai rumeni în obraji.

Unde mai pui că așa se rezolvă problema exodului de cadre medicale și a scumpirii medicamentelor care ne așteaptă după colț. Foamea ne va blinda atât de tare sistemul imunitar încât, în viitorul apropiat, nu vom mai avea nevoie nici de doctori și nici de rețetele lor costisitoare. Poate doar de gropari și de preoți.

Iar în finalul demonstrației, în chip de bomboană pe colivă, Cap frumos ne învață cum să ne adaptăm acestor vremuri în nuanțe portocalii-căcănii. După părerea lui, criza va fi suportată mai ușor de cei care vor renunța la țigări, băutură la bingo și la 6/49. Clar.

Neclar este ce se va întâmpla cu cei care nu beau, nu fumează și nu joacă la bingo.

Măi Cristinel, pentru ei, n-ai o rețetă a supraviețurii ?

3 comentarii:

  1. ar mai fi:
    1.economia la respirat, cunoscut fiind ca da o frumoasa nuanta de rosu-stacojiu in obraji.
    2.amputarea a cate unui picior, in acest fel dublandu-se posibilitatea de a ne incalta mai economicos.atentie, numarul picioarelor amputate trebuie sa fie proportional egal, stang-drept, din motive extrem de clare
    3.pentru fumatori:inghesuirea intr-o incapere extrem de mica a cat mai multor fumatori. unul singur va fuma, in timp ce ceilalti vor inspira cu nesat.
    sunt idei tampite pentru vremuri de rahat(nu din ala turcesc)

    RăspundețiȘtergere
  2. In guvernarea lui Boc Romania va ajunge ca in bancul cu magarul tiganului care a murit exact cand s-a invatat sa nu mai manince.

    RăspundețiȘtergere
  3. Bravo ._|! Mi-a placut articolul tau!
    Ai mare dreptate!


    un connaisseur.

    RăspundețiȘtergere