marți, 22 iunie 2010

Dilemă: Ce-a fost mai întâi, Teo sau PDL-ul?



Conducerea PDL a propus excluderea lui Teo Trandafir din partid după ce vedeta-deputat a votat pentru moţiunea de cenzură, împotriva tăierilor de pensii. Dar, după propria-i declaraţie, nu pentru căderea Guvernului Boc. Democrat-liberalii s-au arătat deranjaţi nu neapărat pe votul dat de Teo cât pe gestul ei de după, când a ridicat mâinile, în semn de victorie. Asemenea unui fotbalist care a înscris golul vieţii.

Într-un fel, supărarea lor este justificată, ţinând cont că partidul n-a pierdut doar un vot al unui parlamentar oarecare ci un posibil vector de imagine. Una este să îţi spună Hoară că ţi se reduce pensia şi alta este s-o facă Teo Trandafir.

Dar de aici până la declaraţia lui Boc potrivit căreia Teo nu ar face cinste PDL este cale foarte lungă. Cum, la fel de nepotrivită mi se pare şi afirmaţia lui Ioan Oltean care-i bate obrazul pe motiv că ar fi nerecunoscătoare PDL ului care a promovat-o în Parlament.

Într-adevăr, PDL i-a propus lui Teo Trandafir să candideze pentru un post de deputat şi chiar a sprijinit-o în campania electorală. Dar, nu mai puţin adevărat este că democrat-liberalii au apelat la ea deoarece aveau şanse minime să câştige acel loc de parlamentar. De unde şi dilema din titlu:

Ce-a fost mai întâi, Teo sau PDL-ul ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu