luni, 14 iunie 2010

Despre mineriadă



Acum 20 de ani, la București, minerii îi luau cu bâta pe protestatarii din Piața Universității. Autorul moral al mineriadei este considerat Ion Iliescu.

Motiv pentru care, deși a ieșit la pensie și nu mai ocupă nici o funcție publică, este contestat cu vehemență de cei care au avut de suferit din cauza minerilor, în acele zile.

Din păcate, contestarea lui Iliescu prin orice mijoace, de la declarații de presă, la mitinguri de protest, este tot ceea ce a mai rămas din spiritul Pieții Universitățiil.

Nici vechii golani și nici autoproclamații urmași ai acestora, Noii golani nu par să-și mai amintească motivele care i-au scos atunci în stradă: lupta împotriva dictaturii și a abuzurilor statului.

A rămas doar Iliescu.

2 comentarii:

  1. o spun cu toata responsabilitatea:ion iliescu este rusinea acestei tari!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu toate pacatele lui, Ion Iliescu este un pensionar in acest moment. Si, avand in vedere ca Parchetul l-a gasit nevinovat, mai poate fi judecat doar de istorie si de istorici.

    Mi se pare jenant ca, dupa 20 de ani de la Piata Universitatii, o masa de oameni protesteaza impotriva lui Iliescu, fara sa ia in seama la ceea ce se petrece in jurul lor si, mai grav, au uitat pentru ce au iesit atunci in strada (de altfel multi nici nu erau nascuti).

    Daca ascultati Imnul Golanilor, veti vedea ca in versurile sale nu se spune "Jos Iliescu!" ci "Mai bine haimana decat dictator!"

    RăspundețiȘtergere