vineri, 14 mai 2010

Vinovaţii de serviciu





Traian Băsescu nu-şi va asuma responsabilitatea pentru un foarte probabil eşec al programului de tăieri, pe care tocmai l-a anunţat. Deşi, deunăzi, ne vorbea de solidaritate.

Responsabili pentru un eventual dezastru vor fi, în viziunea prezidenţială, Guvernul şi Parlamentul. Guvernul pentru că, oricum, românii îl înjură pe Boc şi îi cer demisia iar Parlamentul pentru că, oricum, lui îi trebuie un motiv ca să-l desfiinţeze. Şi doar atât. Preşedintele nu trebuie atins pentru că dictatură fără dictator nu se poate.

Şi Băsescu asta îşi doreşte.

Să iasă peste câteva luni şi să arate cu degetul spre parlamentarii care, pe lângă faptul că sunt vinovaţi de colaps, nici nu dau dovadă de solidaritate cu poporul suferind. Ci, dimpotrivă, se bucură de privilegii nesimţite. Fără să le pese de soarta celor cărora le-au sacrificat pensiile, salariile şi îndemnizaţiile pentru copii.

Iar în final, după ce-i va arăta pe vinovaţi, preşedintele va cere poporului suveran, mai sărac şi în mare parte îndobitocit, un singur lucru, pentru a-l scăpa de paraziţi şi pentru a izbândi în procesul de reformare a statului:

PUTEREA ABSOLUTĂ.



P.S.: Nu cred că doamna Udrea ne sugera, pentru ieşirea din criză o dictatură luminată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu