vineri, 21 mai 2010

Laşitatea poartă culoarea portocalie


Nici nu s-a încheiat mitingul sindicaliştilor şi pensionarilor din Piaţa Victoriei că morişca propagandei portocalii a şi început să toace. Ba că n-au fost 50.000 de protestatari, aşa cum au spus sindicatele, ba că n-au fost nici 30.000, cum au anunţat jandarmii, ba că strigau prea încet, fără vlagă, ba că erau prea veseli, ba că mişcarea sindicală nu mai e ce a fost, ba că sindicaliştii vorbeau piţigăiat... Ba că aia, ba că ailaltă...

Un singur om dacă ar fi fost în Piaţa Victoriei, multiplicat în mii sau zeci de mii, şi tot ar fi trebuit respectat. Pentru că este un român care şi-a strigat disperarea.

Or, este inacceptabil să iei în râs, să umileşti sau să ignori strigătul unui om aflat în necaz, aşa cum a făcut gaşca Băsescu – Boc.

Şi nu este vorba doar de lipsă de respect ci şi de laşitate. Laşitate care a căpătat culoarea portocalie.

Normal ar fi fost ca imediat după anunţul făcut acum două săptămâni de Traian Băsescu, parlamentarii, aleşii locali şi propagandiştii PD-L să iasă în stradă. Să explice oamenilor de ce, pentru ce şi cât timp vor trebui să se mai sacrifice.

Aş fi vrut să văd, a doua zi după protestele sindicatelor, un miting de aprobare a măsurilor propuse de Băsescu, la care să participe 30.000 + 1 susţinători. Ca să le dea peste nas protestatarilor.

Nu am auzit ca preşedintele Băsescu să fi organizat vreo întâlnire cu românii, pe tema reducerii veniturilor, în Piaţa Universităţii. Cum promitea în urmă cu trei ani.

Nu ştiu nici ca în programul domniei sale să fie prevăzute ieşiri în ţară, la adunări populare, precum în urmă cu un an, unde să explice pe înţelesul pensionarilor, de ce lor li se taie pensiile iar doamna Udrea îşi reduce doar abonamentul la telefon.

Nu am văzut parlamentari PD-L care să caute şi să arate cu degetul vinovaţii, pentru situaţia în care am ajuns, în altă parte, decât ascunşi în spatele blogurilor.

În calitate de alegător aş fi vrut ca parlamentarul PD-L din colegiul în care locuiesc să mă invite la o întâlnire publică, alături de pensionari, bugetari, mămici etc. şi să explice de ce tandemul Băsescu-Boc nu poate adopta altă soluţie în afara celei finale.

Aş fi mai fi vrut ca propagandiştii portocalii să aibă curajul să ne spună în faţă că suntem rataţi nu doar în articole publicate pe internet.

Acestea nu se vor întâmpla pentru că le lipseşte curajul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu