luni, 24 mai 2010

Trăznăi de senator. Sorina Plăcintă faţă cu clientela de partid


Din vârful fotoliul senatorial, Sorina Plăcintă, ne împărtăşeşte, pe blogul personal , părerea domniei sale despre promovarea clientelelei politice în instituțiile publice de stat. La pachet, cu eliminarea din sistem a funcționarilor competenți.

Spulberând idealurile chiar și celor mai optimiști dintre tinerii care s-au pregătit pentru o carieră în România și să-i determine să aplice urgent pentru o viză de muncă în străinătate.

Și zice madam Plăcy, cu subiect și predicat:

„Îmi spunea cineva de curând ca temerea cea mare e că în administrația centrală și locală vor fi păstrați piloșii și dați afară oamenii buni. Mi se pare cea mai mică dintre probleme. Ba, mai mult, oamenii buni își vor găsi mai ușor un loc de muncă și vor deveni cu adevărat eficienți“.

Un punct de vedere la fel de neinspirat precum alegerea hainelor cu care se îmbracă.

Dar normal pentru cineva care şi-a numit furnizorul de internet la Protecţia mediului, şeful de secţie la Direcţia de tineret, directoarea din fabrică la AJOFM iar pe cea care îi vindea cosmetice (apropos sunt de calitate proastă) la Drumuri Naţionale.

Privindu-i comentariul dintr-o anumită perspectivă nu poți să nu-i dai dreptate. Într-adevăr funcționarii competenți își găsesc mult mai ușor de lucru în mediul privat.

Spre deosebire de incompetenții cu carnete de partid care nu știu decât să lipească afișe.

Și poate, într-adevăr, ar fi cea mai mică problemă, dacă nu ne-ar afecta şi pe noi, ceilalți, obligaţi, de aproape doi ani, să plătim pe urma incompetenţei şi deprofesionalizării instituţiilor statului.

Adică a programului de guvernare PD-L.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu