vineri, 21 mai 2010

Antipaticul Boc ne fereşte dezastru ca să ne bage-n dictatură



Emil Boc nu vrea să plece de la Palatul Victoria deşi a pierdut orice brumă de simpatie populară, motivând că un guvern simpatizat de popor ar putea duce România în dezastru. Şi nu vrea să lase pe altul să încheie ceea ce el a început.

Lăsând gluma la o parte, logica lui Emil Boc este la fel de proastă şi incoerentă ca întreaga guvernare PD-L. Ce poate fi mai rău decât ceea ce ne pregăteşte tandemul Băsescu-Boc, respectiv tăieri de salarii, pensii, ajutoarele sociale, majorări de taxe şi impozite, scumpiri la gaze, căldură, electricitate sau alimente? Poate un cutremur, precum cel din Haiti, sau un război mondial.

Nenorociri care nu depind de menţinerea sau plecarea de la putere a guvernului Boc.

Înlocuirea actualului guvern cu altul, format din oameni competenţi, credibili şi simpatici i-ar putea face pe români să accepte mai uşor măsurile de austeritate, redându-le speranţa într-un viitor mai bun. Ceea ce nu se întrevede acum.

Pe de altă parte, un guvern care nu se mai bucură de simpatie şi susţinere populară, precum guvernul Boc, este lipsit de autoritate şi legitimitate. În lipsa legitimităţii conferite de popor, puterea nu se poate menţine decât prin forţă.

O putere care se menţine prin forţă se numeşte dictatură.

Dar, staţi liniştiţi, Emil Boc va rămâne în continuare doar pinguinul. Dictatorul va fi altul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu