luni, 10 mai 2010

Răul pur şi simplu


Reducerea pensiilor, a ajutoarelor de şomaj şi a salariilor bugetarilor nu este nici pe departe răul cel mai mic , aşa cum vor să ne convingă tandemul Băsescu – Boc. Nu este nici măcar începutul răului şi cu atât mai puţin finalul său.

Este doar RĂUL.

Care se propagă asupra fiecăreia dintre păturile societăţii. A început, anul trecut, cu distrugerea IMM-urilor, provocată de impozitul minim şi va continua, acum, cu pauperizarea bugetarilor şi exterminarea pensionarilor, respectiv a şomerilor.
Şi nimeni nu oferă vreo garanţie că răul se va opri.

Aşa că va urma, într-un viitor nu prea îndepărtat (maxim 6 luni), creşterea TVA şi a impozitului pe profit.

Preşedintele nu a pus alături de tăierile salariale un plan adevărat de relansare economică sau, măcar, o propunere de remaniere guvernamentală. Deşi nimeni nu se mai îndoieşte de incompetenţa guvernului Boc Iar banii vor fi gestionaţi, la fel ca şi până acum, de aceiaşi miniştri incompetenţi şi de clientela lor politică.

Graba cu care asociaţiile patronale s-au declarat de acord cu reducerile propuse ca alternativă la majorările de taxe, nu este decât o dovadă de naivitate. De care Puterea se foloseşte pentru a învrăjbi şi a controla mai uşor patronatele şi bugetarii.

Lucru care se va vedea atunci când bugetarii, pensionarii şi şomerii, câţi vor mai supravieţui, vor aplauda, de pe margine, creşterea fiscalităţii pentru mediul de afaceri.

Măsură care va fi prezentată, la momentul respectiv, drept răul cel mai mic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu