luni, 31 mai 2010

Guvernare de un kil de zahăr



Motivația pentru incompetența guvernului, minciunile prezidențiale, nesimțirea cu care banii publici sunt transferați clientelei politice în văzul tuturor și amenințările la adresa celor care protestează trebuie căutată în campanile electorale din 2008 și 2009.

Când mare parte dintre români și-au vândut voturile.

Care pentru o găleată portocalie, un kil de zahăr, un bidon de uleim, care pentru câțiva lei cu care și-au cumpărat câte o sticlă de tărie, pe care au dat-o pe gât chiar în duminica alegerilor. Simțind, astfel, mult mai intens, importanța evenimentului.

Alta ar fi fost situația dacă Traian Băsescu și PD-L și-ar fi câștigat mandatul pe bune, în baza unui angajament făcut în fața alegătorilor. Românii înșelați ar fi avut toate drepturile din lume să-și tragă la răspundere conducătorii pentru neîndeplinirea promisiunilor.

Însă, având în vedere că și-au cumpărat mandatul este normal ca Băsescu, Boc și PD-L să facă ceea ce vor mușchii lor, fără să țină cont de opinia nimănui și ignorând orice protest. Pentru că guvernează pe zahărul și uleiul lor.

De aceea, poate, nici oamenii nu se închesuie să protesteze prea tare împotriva tăierilor de pensii, de salarii și a celorlalte aberații. Știu că și-au vândut viitorul și nu prea mai au ce face. Chiar dacă au fost înșelați iar prețul primit nu a fost cel corect, au făcut-o de bună voie și nesiliți de nimeni.

Așa că trebuie să accepte orice, inclusiv restrângerea drepturilor civile și transformarea României într-un lagăr de muncă forțată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu