vineri, 12 februarie 2010

Ipocrizia „anticomuniştilor“ portocalii


Nu sunt un fan Marius Oprea pentru că, după părerea mea, în multe cazuri, a făcut anumite jocuri politice, în favoarea unui anumit partid. Omul merită, însă, toată consideraţia pentru eforturile pe care le face ca să redea familiilor, chiar şi după cincizeci de ani, corpurile martirilor omorâţi de comunişti.

Gestul valorează de miliarde de ori mai mai mult de cât raportul Tismăneanu sau deconspirarea Securităţii. Cu care se laudă Traian Băsescu, ori de câte ori i se dă prilejul, la OTV sau laB 1.

Pentru victimele terorii comuniste şi pentru cei care şi-au pierdut rudele sau prietenii atunci, recuperarea morţilor echivalează cu adevărata condamnare a comunismului. Doar ei au cunoscut adevărata suferinţă, în puşcării sau în domicilii forţate, bătuţi şi schingiuiţi, forţaţi cu pistolul la cap să-şi denunţe fii, fraţii sau părinţii la securitate.

Aceşti oameni nu pot fi păcăliţi cu anticomunismul de ocazie afişat, cu ipocrizie, la manifestările electorale sau la şedinţele de partid. Oricare dintre ei, dacă îi vei întreba, îţi va spune că Băsescu, Boc, Tismăneanu sau Patapievici sunt la fel de comunişti precum Geoană, Năstase sau Iliescu.

Pentru că respectul lor nu poate fi câştigat prin vorbe sau lozinci ci prin fapte precum cele ale lui Marius Oprea. De aceea, înlăturarea sa de la conducerea Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc este privită drept o victorie a comunismului şi a Securităţii.

Iar înlocuirea cu Vladimir Tismăneanu, fiul unui nomenclaturist care a făcut carieră în epoca celei mai crunte prigoane împotriva celor ce nu îmbrăţişau ideile marxism-leninismului, reprezintă o gravă insultă.

Lucru care nu-i deranjează prea tare pe „anticomuniştii“ portocalii. Deoarece numărul celor insultaţi, foşti deţinuţi politici şi luptători anticomunişti se reduce pe zi ce trece datorită vârstei şi a bolilor căpătate în locurile de detenţie sau de exil.

Spre deosebire de foştii securişti care se bucură, încă de pensii consistente şi de tratamente scumpe în centre de sănătate special. Şi care, mulţumită conexiunilor şi dosarelor pe care încă le mai deţin, încă aui o influenţă puternică în societatea românească.

Un comentariu:

  1. omu asta a sufeirt enorm pt a-si vedea proiectul dus la capat. si ma refer la familia lui, sotia si copilul au trecut prin niste situatii incredibile, ultimii ani. motiv pentru care au fost nevoiti sa paraseasca tara si sa traiasca, cumva, de la distanta, vazandu-se mai rar... asta pentru cine a avut curiozitatea sa afle detalii despre munca depusa de Marius Oprea !

    RăspundețiȘtergere