miercuri, 3 februarie 2010

Media față cu sibutramina


Zilele trecute, mass-media a anunțat că fotbalistul Adrian Mutu a fost depistat pozitiv la un control anti-doping. Știrea, potrivit căreia s-a dopat cu pilule care conțin sibutramină, folosite în tratamentul obezității, a fost prezentată de toate televiziunile și ziarele românești. Mai ales că este recidivist.

Dincolo de caracterul exploziv al reportajelor ar trebui menționat și felul „profesionist“ în care mass-media românească a relatat informațiile referitoare la cazul Mutu. Bineînțeles, preluate de la autoritățile italiene.

Toată lumea a prezentat numele substanței și efectele pe care le produce asupra celor care apelează la ea. Senzația de sațietate și plusul de energie. Și poate n-ar fi fost atât de grav dacă lucrurile s-ar fi oprit aici.

Însă, probabil din dorința de a da lovitura pe piața știrilor, unele televiziuni, precum Pro-TV, au mers și mai departe, dezvăluind numele medicamentelor care conțin substanța, pe cel al producătorilor și prețul de comercializare. Și ca să fie totul ca la carte, au cerut opinia unor specialiști care au arătat că, în anumite combinații, pastilele respective pot da stări euforice. Asemenea unor droguri.

Exact ceea ce și-ar dori să afle cineva dornic să experimenteze tratamente minune pentru slăbit, în ciuda riscurilor pe care le presupun.

Pentru că trebuie să fie eficente, din moment ce le folosește și Mutu.

3 comentarii:

  1. Mie mi se pare ca a gresit, dar treaba lui. Tot gresit mi se pare si circul asta care se tot pace prin presa, pe bloguri-ba, il acuzam, ba, ii luam apararea-bai, are 30 de ani, e matur, suporta consecintele...sau ar trebui...Nu cred ca are nevoie de victimizare sau compatimire...D-aia postul tau mi se pare foarte echilibrat si normal...
    sanatate...

    RăspundețiȘtergere
  2. asta a fost aproape linsaj mediatic. nu stim sa ne sustinem valorile chiar dac nu se poate compara cu maradona, tb s astim ca el in argentina nu a fost supus la asemenea faze. ma bucur ca acuma reies niste adevaruri, ca pastilele erau contrafacute si m-as bucura sa bage in faliment firma care avea autorizatie. corect, asta nu scuza gestul lui de a se uita de 10 ori, eventual sa aibe autorizatia medicului.
    dar NU s-a dopat, e diferenta mare intre primul lui gest si ultimul.

    RăspundețiȘtergere
  3. Intr-adevar, toata campania asta le-a folosit in mod evident distribuitorilor unor astfel de medicamente. Problema unora este ca nu se pot abtine pur si simplu sa manance toate porcariile, preferand sa se indoape cu substante dubioase. De efort fizic nu mai vorbim... Dar ce om normal la cap ar crede ca poti slabi 10 kg in doua saptamani fara repercusiuni?

    RăspundețiȘtergere