marți, 9 februarie 2010

Sherlock Holmes şi misterul din mintea lui Cristinel. Irimia (I)


Într-una din serile trecute, în timp ce românii se luptau cu viscolul iar Emil Boc stingea lumina în tot cartierul încercând să-şi calce singur (iarăşi!!!!) pantalonii, celebrul detectiv Sherlock Holmes şi asistentul său, dr. Watson îşi sorbeau ceaiul de muşeţel cu gălbenele în faţa şemineului electric. Aparat de calitate, fabricat în China şi vândut fără licenţă în Europa.
Şi ca să nu se plictisească în timp ce aşteptau să se anunţe la TV numerele câştigătoare la 6/49, s-au apucat să dezlege marile mistere ale omenirii. De la moartea dinozaurilor şi până la dispariţia Elodiei. La lumina flăcărilor de halogen, celebrul detectiv căuta o răspunsul corect pentru celebra întrebare diaconesciană „Şi-a făcut nevoile Cioacă între Rucăr şi Bran?“

Era prea mult, însă, chiar şi pentru Holmes.

Văzându-şi partenerul incapabil să iasă din cercul vicios al deducţiilor ilogice, dr. Watson interveni, schimbând subiectul:
- Dragul meu Holmes, las-o pe Elodia în seama lui Dan Diaconescu. Altfel, dacă îi vei dezlega misterul, va trebui să închidă „Televiziunea poporului“. Şi atunci de unde bani pentru yahturi, maşini scumpe şi locuinţe de lux? Unde mai pui că Băsescu, Boc şi Udrea nu vor mai avea unde să se producă şi vor fi obligaţi să apeleze la Mogulii cei răi ca să se mai vadă la televizor. Îţi propun, în schimb, să-i întindem o mână lui Cristinel Irimia. Băiatul cere ajutor ca să dezlege misterul unei posibile fraude la centrul „Elena Doamna“ din Focşani.

- Watson, te rog... Singurul mister aici este felul în care funcţionează mintea lui Cristinel. Adică prost.

- Dar, Holmes...

- Nu mă întrerupe, te rog şi îţi voi explica. Băiatul a primit un pont de la o sursă jurnalistică. Cel puţin aşa spune. Chiar şi tu ştii că nici un ziarist care prinde un capăt de informaţie, din care ar putea ieşi un material investigaţie, nu o va face publică în felul acesta. Va verifica singur toate detaliile şi va publica un articol. Pentru că aşa se face meseria, nu copiind din comunicatele de presă ale DNA sau ale poliţiei. Este elementar. Dacă ar fi procedat precum acest Cristinel, Carl Bernstein şi Bob Woodward n-ar fi dat de capătul afacerii Watergate nici până în ziua de astăzi.

- Cred că te înşeli Holmes, băiatul este ziarist sportiv, nu se ocupă de investigaţii. Nu avea de unde să ştie cum se procedează.

- Atunci, să scrie doar despre ceea ce se pricepe, despre cornere şi despre loviturile de la 11 metri.

- Ai dreptate. Şi totuşi, să revenim la subiect…

- Am să te lămuresc, dar un pic mai târziu după ce vedem numerele la Loto.


(VA URMA)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu