joi, 17 decembrie 2009

Calul lui Caligula se numea Incitatus. Al lui Băsescu, Emil Boc



Spuneam , în urmă cu câtva timp, că, interpretând Constituţia în stilul băsescian, am putea trăi vremurile în care un preşedinte îşi va pune animalul preferat în funcţia de prim-ministru şi-l va trimite în Parlament să-şi construiască majoritatea. Iată că s-a întâmplat mai repede decât mă aşteptam. Emil Boc este noul premier desemnat.

Băsescu l-a nominalizat, aşa cum în istoria Romei, împăratul Caligula şi-a desemnat calul preferat, Incitatus, senator.

Preşedintele a demonstrat lipsă de respect faţă de Parlamentul care l-a demis prin moţiune de cenzură, faţă de milioanele de români care nu l-au votat şi din această cauză dar şi faţă de noii parteneri de guvernare. UDMR va face parte dintr-un executiv la răsturnarea căruia a participat în urmă cu numai trei luni pe motive de incompetenţă. Ceea ce îi umple de penibil.

Emil Boc este personajul care într-un singur an a adus România în pragul falimentului şi a cărui singură competenţă demonstrată a fost la coasă.

2 comentarii:

  1. emil boc este competent pentru acel post.guvernul boc nu a cazut fiindca nu a fost competent a fost o lovitura electorala.eu am votat basescu, nu ma simt inselat stiam ca boc va fi prim ministru a spus-o in campanie raspicat.suntem mai multi cu 70.000 de mii decat ceilalti.conform constitutiei presedintele numeste sau demite premierul si ministrii.nici o majoritate parlamentara nu-i poate impune ceva.daca-i nebun o face pe barba lui.apropo care majoritate mai este in parlament acum?imi dorewsc anticipate cat mai recent ca pd-l sa obtina un 40-45%.sunt satul de coalitii bolnave.trebuie sa conduca un partid pe care sa-l judecam noi cand stampilam.

    RăspundețiȘtergere
  2. am sa te adaug in lista mea de bloguri fiindca am de gand sa mai trec pe aici.as dori sa faci la fel daca se poate

    RăspundețiȘtergere