joi, 10 decembrie 2009

Crin Antonescu, adevăratul învingător al prezidenţialelor


Adevăratul câştigător al alegerilor prezidenţiale care tocmai s-au încheiat nu este nici pe departe Traian Băsescu. Cele 70.000 de voturi în plus (unele furate)îi permit doar să-şi conserve puterea, nu să se declare câştigător.

Adevăratul învingător este Crin Antonescu care, pe zi ce trece, demonstrează că are anvergură de mare lider. Charismatic, inteligent şi cu un discurs foarte bun este mult peste ceea ce avem la ora actuală în politica românească.

Într-o perioadă grea, Antonescu reuşeşte să păstreze partidul unit şi să-i convingă pe liberali că cea mai bună soluţie nu este să se arunce în braţele lui Traian Băsescu. Chiar dacă primarii săi nu mai au resurse bugetare. Dacă nu va ceda presiunilor venite de la şefii organizaţiilor locale, de a intra la guvernare şi va rămâne în opoziţie, Crin Antonescu are toate şansele să transforme PNL în cel mai important partid de dreapta. Iar el să devină următorul preşedinte al României.

Nu trebuie decât să intre în opoziţie şi să lase PD-L să guverneze în minoritate.

Perioada următoare va fi extrem de dificilă pentru orice partid care va prelua puterea. Cu atât mai mult pentru Traian Băsescu care vine după un mandat eşuat şi un PD-L care şi-a atins limitele incompetenţei în mai puţin de un an. Un guvern alături de PNL le-ar oferi un plus credibilitate şi un cal de bătaie pe care Băsescu să-l acuze în cazul unui eşec.

Altfel, obligaţi să-şi asume singuri o guvernare aproape imposibilă, presaţi în Parlament de o opoziţie majoritară şi în stradă de o populaţie tot mai săracă democrat-liberalii se vor prăbuşi în picaj. Cu excepţia situaţiei în care vor face minuni.

Or, nici Boc şi nici Videanu, Blaga, Berceanu, Pogea, Udrea sau Anastase nu seamănă cu Harry Potter.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu