joi, 3 decembrie 2009

Anticomunistul comunist Traian Băsescu


Când s-a decis Traian Băsescu să condamne comunismul acesta era deja aşezat în coşciug, pe masă, cu vată în nas şi mâinile aşezate pe piept. Se stingea, singur, părăsit de toţi, de moarte bună. Foştii tovarăşi, dedulciţi la gustul economiei de piaţă, s-au transformat în capitalişti neaoşi iar bătrânii torţionari, odinioară stâlpi de susţinere ai sistemului, îngrijesc răsadurile de legume. După o viaţă de muncă cinstită, cu pulanul pe spatele deţinuţilor politici.

Dar, cu toate că-l vedea cu un picior în groapă iar în jur mirosea a tămâie arsă, Băsescu a insistat să-i mai tragă una, cavalereşte, să fie sigur că nu se mai ridică. Şi să se poată lăuda el a pus cruce comunismului.
L-a ridicat din coşciug, ni l-a vârât sub ochi, înghiontindu-l pe sub coaste ca să pară mai vioi şi l-a lovit în moalele capului cu cele câteva sute de pagini ale raportului Tismăneanu .
Şi asta a fost tot.

Foştii tovarăşi îşi văd mai departe de afaceri iar bătrânii torţionari continuă să aştepte ziua de pensie, la fel ca şi cei pe care, în trecut, îi snopeau în bătaie.

Preşedintele nu a făcut nici măcar gestul simbolic de a publica o listă a ruşinii cu numele călăilor care au schingiuit şi au omorât oameni, în numele comunismului pe care l-a condamnat. Despre retragerea privilegiilor acestora nici nu a fost vorba.

Iar adevăraţii luptători anticomunişti au simţit imediat că este vorba doar de un gest ipocrit, refuzând să se lase antrenaţi în combinaţia băsesciană.

Cu toate acestea, la final de mandat, la fel de ipocrit şi lipsit de respect Traian Băsescu repetă obsesiv că este singurul preşedinte care a condamnat comunismul. Doar pentru că a avut tupeu să citească un discurs în Parlament în huiduielile lui Corneliu Vadim Tudor.

Şi chiar se crede îndreptăţit să-şi scoată susţinătorii în stradă, la revoltă, în numele unor idei în care n-a crezut niciodată cu sinceritate. Pentru că altfel ar fi refuzat să se fotografieze alături de securistul Neţoiu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu