miercuri, 2 decembrie 2009

Trăznăi din stradă. Anticomunistul Mugurel Mălureanu


Nu mi se pare de condamnat că vreo câteva sute de oameni au ieşit în stradă, în mai multe oraşe din ţară, şi au protestat împotriva comunismului. E dreptul lor să o facă. Aşa cum la Geneva, câteva mii de oameni au protestat împotriva capitalismului, la întâlnirea Organizaţiei Mondiale a Comerţului.

Altceva mă intrigă.

Faptul că, cel puţin la Focşani, printre cei care au ieşit în stradă şi au strigat „Jos comunismul!“ nu se aflau oameni care au avut de suferit înainte de 1989. În schimb, am văzut din cei care au dus-o bine atunci şi care o duc bine şi acum, datorită conexiunilor pe care le-au avut cu Partidul.

Unul dintre ei este Mugurel Mălureanu. Al cărui tată, Florentin, a profitat din plin de pe urma vechilor relaţii tovărăşeşti, punând mâna, la începutul anilor ’90 pe fosta întreprindere comercială de stat. Şi care, în urmă cu vreo zece ani, încă îi mai înjura pe „golanii“ din Piaţa Universităţii şi vedea în Ion Iliescu singura salvare a României.

Acum, Mugurel şi-a descoperit vocaţia anticomunistă. Aş vrea să-l cred, însă mi-e greu s-o fac, atât timp cât băiatul a ajuns ceea ce a ajuns nu datorită calităţilor sale ci mulţumită banilor tăticului.

Bani obţinuţi din combinaţiile cu foştii tovarăşi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu