luni, 1 martie 2010

Semnificaţii ascunse în retorica băsesciană


Din faţa cârciumii preferate, preşedintele Traian Băsescu ne-a anunţat că este mai sănătos decât toţi patronii din media şi că nu-şi face partid politic. Ca să le facă în ciudă celor care, de vreo trei luni, bănuiau contrariul.

N-ar fi exclus ca preşedintele să fi vrut să comunice altceva decât au priceput ziariştii, având în vedere că, de regulă, declaraţiile sale ascund cu totul alte înţelesuri. O caracteristică a băsescianismului. Ca atunci când s-a jurat că nu l-a lovit cu pumnul pe băiat deşi toată lumea a văzut că a dat cu dosul palmei.

Astfel, afirmaţia „ Sunt mai sănătos decât toţi patronii voştri la un loc“, cu referire direct la mogulii din presă, s-ar putea traduce cu „Vă îngrop pe toţi!“

De asemenea, ar trebui crezut când spune că nu-şi face partid cu oamenii plecaţi din PSD şi PNL. Îl vede cineva umblând pe la tribunal cu statutul şi dosarul plin de adeziuni ca să înregistreze o nouă formaţiune politică?

Să fim serioşi.

Traian Băsescu îl sună pe Oprea şi îl roagă să-I facă un nou partid: „Bă Găbău, invită şi tu nişte băieţi de la PSD şi de la PNL pe la tine, la un whiskey şi fă-mi şi mie un partid nou, de orientare centru-stânga. Hai, fii băiat, arată că meriţi stelele de general. “

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu