marți, 8 decembrie 2009

Într-adevăr ne-am înfrânt …


Ne-am înfrânt singuri pentru că am fost naivi și am crezut că nu vor îndrăzni să fure mai mult decât vom vota noi. Dar au făcut-o, deși noi am ieșit în număr mare la vot.

Ne-am înfrânt pentru că am devenit atât de săraci încât ne-am vândut votul pentru un kil de carne, o găleată și un bidon de ulei. Adică mai nimic. Iar ei au fost acolo și, asemenea Diavolului, ne-au cumpărat viitorul pe nimic. Deoarece pentru noi, cei care trăim dintr-o pensie de CAP sau dintr-un ajutor social, nimicul lor valorează foarte mult.

Ne-am înfrânt pentru că, deși îi vedem cum ne fură pe față, fără nici un pic de jenă, în loc să dăm cu ei de toți pereții, lăsăm capul în jos și ne facem că nu observăm. Sau ne retragem în colțul nostru, intimidați de tupeul cu care ne mint în față, spunându-ne că nu vedem bine.

Ne-am înfrânt pentru că n-am emigrat atunci când ni s-a ivit ocazia și am crezut că, odată cu integrarea în Uniunea Europeană, România se va schimba. S-a dovedit că ne-am înșelat. La patru ani de la integrare, nepotismul și carnetul de partid rămân principalele criterii de promovare în carieră. Contează doar a cui fiică ești sau ale cui afișe le lipești în campania electorală.

Ne-am înfrânt pentru că, deși, ne prostesc de ani buni, seară de seară, încă ne mai înghesuim în fața televizoarelor atunci când ne anunță că au descoperit-o pe Elodia.
Ne-am înfrânt pentru că avem memoria scurtă și uităm repede tot răul pe care ni l-au făcut în anii ce au trecut. Și ne lăsăm păcăliți de fiecare dată când apar în fața noastră, jurând strâmb sau promițând fals.

Și pentru că ne-am înfrânt singuri, acum trebuie să ne retragem iarăși în colțul nostru și să suportăm consecințele. Iar ei au tot dreptul să rânjească și să ne umilească: „Un fleac, i-am ciuruit!“

Sau să ne strige în față: „Bă!“
P.S.: Un parlamentar PD-L, Canacheu (cam așa ceva) ne recomanda, pe un post de televiziune, să închidem ochii pentru o perioadă ca să nu mai vedem și să nu mai citim nici o știre transmisă de mass-media. Nu aveți o senzație de deja vu?
Cât credeți că va mai dura până când vom acvea doar două ore de program TV pe zi iar ziarele vor scrie doar știrile oficiale despre realizări mărețe ?




4 comentarii:

  1. La partea cu cat va dura pana vor aparea in gazete doar "stirile oficiale despre realizari marete" nu trebuie sa-ti faci prea mare asteptarea - citeste Monitorul de Vrancea si-ai sa vezi ca vorbim la trecut. Cat despre restul, ce sa mai spunem?! Bineinteles ca s-a furat (cel putin in Vrancea). Dar nu indeajuns. Dupa cum zicea Hrebe, mai trebuiau cam doua voturi pe sectie. Dar daca sistemul, ala la care se referea Ponta, n-a functionat ...

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu sunt unul dintre cei ciuruiti. Ai tot dreptul sa mi te adresezi cu "ba" sau "tigan imăputit" sau cum vrei tu.

    Insa alegerile s-au incheiat, Basescu a ramas la putere (nu a castigat, pentru ca nu poti fi castigator cu 70.000 de votui din care o parte furate) asa ca poti sa termini cu prostelile astea propagandistice.

    Eu stiu e am vazut si ce am auzit. Daca tu esti destul de naiv sa crezi ca "filmuletul a fost trucat", ca "Basescu e perfect" si ca romanii au iesit in masa ca sa-l sustina e OK. Dar nu incerca sa ma convingi si pe mine.

    Iar grozavia nu este ca s-au furat 2000-3000 de voturi prin sectiile speciale. Grozavia e ca sunt medici care le cereau parintilor unor copii bolnavi de cancer sa voteze cu Basescu, in caz contrar amenintandu-i ca le vor intrerupe tratamentul.

    Iar asta nu trebuie probata pentru ca nu dovedeste fraudarea alegerilor. Este intre voi si constiinta voastra.

    Esti ipocrit vorbind despre MdV. Inainte sa vorbesti despre asta, trage aer in piept, numara pana la 5 si uita-te in curtea voastra.

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc, esti un dragut! Dar, sincer, te inteleg: esti suparat! Nu pentru ca a pierdut MG, ci pentru ca s-a furat!
    Cat despre "ba" sau "tigan imputit", eu nu cred ca ti-am zis tie vreodata in acest fel si nici nu am de gand s-o fac. In schimb, sunt sigur ca toti cunoscutii tai ti se adreseaza cu "stimate", "domnule", "excelenta" si traditionalul "mai, draga" ("bai, animalule!" e folosit doar la nervi si nu se cade sa-l luam in calcul acum).
    Legat de ipocrizie, poate uiti (si tin sa le aduc aminte celor care mai citesc p-aici) ca ai fost redactor sef la gazeta vadit impartiala si nicidecum plina cu articole laudative (in modul cel mai comunist si ceausist) la adresa PSD si a stimatului presedinte de CJ, gazeta care, in schimb, NU arunca cu mizerii in toti cei care, in vreun fel, i se pun impotriva sau nu sunt de acord cu propunerile geniale ale presedintelui.
    Daca faci cumva referire la publicatia "Tara Vrancei", mi se pare ca trebuie sa fii cel putin "nervos" ca sa nu-ti dai seama ca acel saptamanal are un vadit caracter electoral. Diferenta, intre mine si tine, e ca eu nu am semnat (nici condus) in vreo gazeta "cu ochelari de cai", iar diferenta intre MdV si publicatia mentionata de mine este ca a doua e gratis, si nu impusa prin abonamente la primarii sau la institutii locale, sau vanduta de volanti la coltul strazii. Si mai este o diferenta: eu mi-am permis sa critic public pe cei cu care am o apropiere politica. De la tine, inca mai asteptam. Dar e posibil sa nu existe motive, bineinteles.
    Cat despre grozavia cu medicii, e posibil sa fie adevarat. Dar eu am auzit de medici care le cereau copiilor unor batrani bolnavi sa voteze cu Geoana, in caz contrar amenintandu-i ca le vor intrerupe tratamentul. Asta nu dovedeste fraudarea alegerilor. Este intre Geoana si constiinta voastra.
    Numai bine si noroc!
    P.S.: daca ai de gand sa raspunzi acestui comentariu, te rog sa fii calm si lasa la o parte patima.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu am chef sa intru in polemica nici cu tine nici cu altcineva. Daca voi simtiti ca ati castigat pe cinstite e OK.

    Pe acest blog, eu scriu ce vreau, cand vreau, despre cine vreau, lucru pe care l-am anuntat inca de la inceput in "Avertismentul" din dreapta sus. Fiind la mine acasa, ca sa ma exprim metaforic, eu fac regulile, nu mi le impune altcineva. Nu ma intereseaza ce crezi sau ce comentezi, asa ca nu ma voi justifica in fata ta nici pentru ce fac nici pentru ce am facut. Daca nu iti convine nu ai decat sa nu citesti.

    RăspundețiȘtergere