luni, 30 martie 2009

Săpunaru, Machiavelli, Caesar și colegiul electoral Dumitrești

Se pare că șeful liberalilor vrânceni, Nini Săpunaru , are semnale că va fi părăsit de o parte a primarilor pe care, cu greu, a reușit să-i adune în ultimii patru ani de guvernare PNL. Drept urmare, se dă deștept, vorbind în citate care, apropo, nu sunt din Machiavelli ci din Iulius Caesar.
Ceea ce ma nedumerește este cum de reușește Săpunaru să nu ajungă la balamuc. Dacă vorbește din propria experiență și îi privește cu suspiciune pe ex-pesediștii care au găsit un locșor în PNL Vrancea, sigur este bolnav de paranoia.
Mai curând, Nini Săpunaru încearcă să bage frica în primarii liberali și să-i țină aproape. Lucru destul de greu, consider eu, având în vedere că, din cauza bugetului mic, din acest an, mulți aleși locali se orientează spre PD-L și PSD. Pentru PNL Vrancea și mai ales pentru Nini Săpunaru aceasta ar fi o cruntă lovitură dat fiind că majoritatea primarilor liberali sunt în comunele care formează colegiul electoral Dumitrești. Or, fără primari, Nini Săpunaru va avea șanse foarte mici să mai iasă deputat peste patru ani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu