luni, 25 ianuarie 2010

Efectele materiale ale flăcării violet


În ciuda celor care nu cred în ea, flacăra violet produce, într-adevăr, efecte. Dincolo de semnele de întrebare legate de sănătatea mintală a unui preşedinte care guvernează funcţie de mirosul băşinilor vrăjitorului personal sau de căderile energetice ale soţilor Geoană.

Intensitatea efectelor creşte proporţional cu timpul şi spaţiul alocat de mass-media dezbaterilor pe această temă. Şi culmea, nu se cuantifică în unităţi de măsură de ordin spiritual, aşa cum ar fi tentaţi să creadă unii ci de natură materială. Mai precis în lei noi, euro şi, după caz, dolari.

Cu cât se vorbeşte mai mult despre minunile lui Aliodor, specialistul prezidenţial în îmbârligarea minţilor adversarilor băsescieni, cu atât creşte şi numărul celor care apelează la puterile sale. Şi asta, bineînţeles, contra-cost.

România este plină de fraieri, de la politicieni la fete mari, de la afacerişti la simpli bişniţari, dispuşi să plătească bani grei unora care să le aprindă flacăra violetă în suflet. Fiecare dintre ei îşi doreşte succes în alegeri, să-şi găsească soţul ideal, să dea tunul vieţii în afaceri sau să câştige la bingo.

Şi către cine să se îndrepte, dacă nu spre cel care l-a făcut preşedinte, pentru a doua oară, pe Traian Băsescu? Şi uite aşa, Aliodor va face bani rapid pentru construcţia a încă unui cartier rezidenţial la Vaslui. Iar casele şi le va vinde la suprapreţ, în ciuda crizei, aceloraşi care se vor bate pentru spaţiu de locuit aflat sub protecţia lui Harry Potter de Cotroceni. Unde mai pui că energia pe care o va atrage de la adversarii prezidenţiali ar putea fi utilizată la aprinderea becurilor din locuinţele cu pricina.

Ceea ce se va reflecta în reducerea valorii facturii la întreţinere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu