sâmbătă, 1 martie 2014

PSD –PNL, un divorț de mahala



Cu naivitatea-i binecunoscută, candidul Nini Săpunaru a dezvăluit culisele divorțului dintre PSD și PNL. Asemenea mahalagioaicei, în fața judecătorului, la divorț, Nini și-a dat poalele peste cap, povestind, deși nu i-a cerut-o nimeni, detaliile picante ale ale relației cu mojicul, chestiile care nu se spun în public, și care au determinat-o să-și ia viața în propriile-i mâini. 


Dacă treci peste lacrimile-i de crocodil, peste suspine, dai mai puțină atenție vânătăilor accentuate, în jurul ochilor, cu creion chimic și asculți cu atenție ceea ce spune, realizezi că nu este chiar o victimă. Nu s-a supărat neapărat pentru că infamul venea acasă mort de beat și o lua la ciomăgeală. Dacă ar fi fost doar atât, l-ar mai fi putut suporta doi ani, cum a făcut-o și până acum. Ce-a deranjat-o, însă, lucrul peste care n-a putut trece cu orice chip, a fost că el bea singur și că o sărea de la porție.


Revenind la afirmațiile lui Săpunaru, constatăm că, cel puțin în teritoriu, pe liberali nu i-au deranjat sumele imense risipite pe paranghelii sau alte achiziții nejustificate, nici alocările discreționare de bani, de la bugetele județene, în dispreț total față de lege, nici lucrările de calitate îndoielnică executate, la prețuri de două-trei ori mai mari, de firmele clientelare și nici alte alte asemenea. Liberalii au fost deranjați că n-au primit parte egală din toate aceste furăciuni. 


Păi frăție, ori suntem împreună la furat ori nu mai suntem.


Din ce spune, înțelegem că, în Vrancea, de exemplu, pe Săpunaru nu l-a deranjat că PSD, cu complicitatea PNL, a administrat județul în disprețul legii, împotriva interesului public. Nici pomeneală. Parafrazând un slogan al USL, liberalii ar fi putut îndura fărădelegea până la capăt.

El și colegii săi s-au simțit înșelați și n-au mai putut înghiți faptul că PSD nu le-au dat partea de ciolan negociată la început, posturi de vicepreședinte la ConsiliulJudețean, de viceprimari,  de șefi de instituții deconcentrate etc. 


De altfel, PNL n-ar renunța cu totul la USL ci doar de formă, cât să creadă electoratul că face opoziție. Căci e bine să fii la putere, să ai acces la resurse, să ai niște oameni aranjați pe funcții (la prefectură, la primărie și în deconcentrate) sau să-ți mai pice câte un contract de la masa baronului. 

La fel și mahalagioaica: deși a băgat divorț, nu s-ar despărți de tot, ci doar în acte, deoarece atunci când e treaz mitocanul e o bomboană de băiat, gentil, simpatic cu care se înțelege de minune. Dar nici nu mai poate suporta să ajungă de râsul mahalalei de fiecare dată când el o aruncă în stradă, cu boarfe, în capot de noapte, ciufulită și desculță.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu