marți, 23 august 2011

Alegeri parţiale, căldură mare

Toropită de căldură şi bun bazată că cele 60-70-90-120 de procente cu care erau creditată în sondaje se vor coace, până la toamnă, şi se vor transforma în voturi mălăieţe care le vor pica fix în gură şi-i vor propulsa la guvernare, toată floarea cea vestită a USL, în frunte cu Victoraş şi Crinişor, a pus lacăt pe sediile de partid şi au plecat în concediu. Cu căţel, purcel şi bona filipineză din dotare.

Ca o veritabilă Opoziţie care şi-a propus să vină la guvernare anul viitor.

Nu fără a lăsa, însă, organizarea alegerilor parţiale din Maramureş şi Neamţ pe mâinile cui trebuie. Adică ale celor de la PDL. Care, văzându-se singuri cu o ditai pleaşca în braţe, pe caniculă, au făcut ceea ce se pricepeau mai bine. Chiar dacă ce ştiau ei să facă nu coincidea cu ceea ce era prevăzut şi în lege.

Pe de-o parte u trecut la ameninţarea, ademenirea cu bani şi, în final, racolarea primarilor aducători de voturi. Pe de alta, dat fiind că nu se puteau baza doar pe asta, au pus mâna pe sacoşele cu zahăr, ulei şi orez şi au dat fuga în colegii, aruncând cu ele în electorat.

Care electorat, bulversat de faptul că ăia de-i ştia răi, pentru că l-au tăiat la pensie, îi dau acum de mâncare, a preferat să meargă la picnic în ziua alegerilor. Ca să nu greşească din nou şi să voteze cu cine nu trebuie.

La final, ce a ieşit aţi putut urmări, după votare, la televizor.

Traian Băsescu a apărut radios, pe postul naţional, transmiţând, în subtext, după obicei, mui..ltă sănătate, celor de la USL , în timp ce, pe alte televiziuni, Victor Ponta şi Crin Antonescu îi dădeau replica.

Destul de ofticaţi, dar frumos bronzaţi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu