joi, 23 septembrie 2010

Proiect din Vrancea, pe tema incluziunii romilor, câștigător într-o competiție europeană

Un proiect al Consiliului Județean Vrancea a fost desemnat câștigător în cadrul competiției „European social innovation“, inițiată de Rețeaua Euclid cu suportul Comisiei Europene. Este vorba de „Identitatea ta - o șansă pentru drepturi egale”, implementat în cadrul Programului PHARE 2005 - „Accelerarea Implementării Strategiei Naționale pentru Îmbunătățirea Situației Romilor”.

Aplicația s-a adresat romilor din județul Vrancea care nu au acte de identitate sau de stare civilă. Au fost puse în legalitate peste 1.100 de persoane expuse excluziunii sociale, motiv pentru care, Autoritatea de Management a Proiectului – PHARE a apreciat proiectul drept un succes.

În cadrul „European Social Innovation” au fost depuse peste 100 dosare de proiect, din 23 de țări europene, care au vizat teme precum îmbătrânirea, ocuparea forței de muncă, schimbările climatice, incluziunea socială, redresarea economică. Dintre acestea au fost selectate un număr de 10, unul singur din România, considerate a fi exemple de succes în domeniul inovației sociale.

Ele vor vor fi prezentate pe larg, ca exemple de buna practică, în publicațiile oficiale ale Comisiei Europene. De asemenea, reprezentanții instituțiilor câștigătoare vor participa la un eveniment, la Bilbao, Spania, în cadrul Social Innovation Park, cel mai mare parc inovativ în domeniul social din Europa.

2 comentarii:

 1. Buna ziua!
  Sunt interesat de un parteneriat prin link exchange cu acest site. In schimbul adaugarii pe site-ul dvs. a linkului http://www.jocuridegatit1.com/ cu titlu: Jocuri de gatit
  Va pot adauga siteul pe urmatorul Blog:

  http://reteteacasa.wordpress.com/
  Astept un raspuns de la dvs, pe adresa eulizu@yahoo.com
  Daca sunteti de acord cu acest parteneriat, va rog sa-mi specificati numele cu care doriti sa va adaug pe site-ul meu.
  Va multumesc anticipat !
  eulizu@yahoo.com

  RăspundețiȘtergere
 2. daca nu facem ceva pentru rromi acestia nu se vor schimba singur... trebuie sa ii schimbam noi, sa le aratam cum este bine!

  RăspundețiȘtergere