joi, 15 octombrie 2009

Băsescu pregăteşte lovitura de stat ?


Deşi, în propria interpretare, Constituţia îi permite, Traian Băsescu nu mai are autoritatea morală de a desemna singur un prim-ministru. Asta pentru simplul motiv că a ratat de două ori.

Prima oară, aşa cum singur a recunoscut, cu Călin Popescu Tăriceanu, a cărui nominalizare a regretat-o, după câteva luni, în direct şi la oră de maximă audienţă, la televizor. A doua oară, Băsescu a ratat cu Emil Boc. Chiar dacă el încă nu o recunoaşte, eşecul îl simţim pe pielea noastră - căderea economiei, şomaj, lipsa investiţiilor guvernamentale, convulsii sociale etc.

După două greşeli consecutive, Traian Băsescu nu mai are dreptul să impună candidatul de premier şi nici formula de guvern pe care o doreşte. Ca şi cum alegerile parlamentare ar fi avut loc cu o zi înainte iar partidele au venit la el pentru consultări. Liderii politici au mers la Cotroceni după ce Parlamentul a retras încrederea guvernului condus de Emil Boc.

Băsescu trebuie să-şi asume nereuşita guvernării Boc şi este obligat să accepte propunerea generată de majoritatea partidelor politice. În nici un caz nu o poate refuza cu aroganţă, ca până acum.

Un refuz ar echivala cu o lovitură la adresa democraţiei şi instaurarea unui regim totalitar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu