joi, 7 mai 2009

Șansa liberalilor lui Săpunaru

Încheierea protocolului, la Vrancea, dintre PSD și PD-L oferă liberalilor perspectiva de a recâștiga electoratul de dreapta, anti-PSD, pierdut în perioada care s-a scurs de la alegerile locale și până acum.

PD-L a ajuns într-o poziție delicată după ce a bătut palma cu PSD, inclusiv pentru posturile de viceprimari la Focșani. Trădând înțelegerea cu liberalii din Consiliul Local, Alin Trășculescu a reușit să-i dezamăgească, din nou, pe cei care și-au pus speranțele într-o coaliție anti-PSD capabilă să-i facă față lui Marian Oprișan. Dezamăgirea este cu atât mai mare cu cât susținătorii dreptei au sperat, până în ultima clipă, că PD-L nu va ceda și va merge până la capăt, alături de PNL, în Consiliul Local.

Acum, eșecul înregistrat de Alianța pentru Focșani la ultima ședință, generat de gafa democrat-liberalului Adrian Colin, este privit cu suspiciune. Din ce în ce mai multe voci apreciază că ceea ce s-a întâmplat în Consiliul Local a fost premeditat. Mai mult sau mai puțin voalat, Trășculescu și colegii săi sunt acuzați că au vândut Alianța pentru Focșani în schimbul a două-trei posturi de directori.

Pe cale de consecință, PD-L Vrancea este pe cale să-și piardă și restul de credibilitate care i-a mai rămas. În pragul campaniei pentru Parlamentul European, Trășculescu nu mai are argumente cu care să-și apropie electoratul anti-PSD.

Mai mult, conform protocolului, PD-L nu are voie să-și atace partenerii de coaliție în campania electorală. Având în vedere că, în trecut, democrat-liberalii vrâncenii au crescut datorită campaniilor negative și a mesajelor anti-PSD, înțelegerea îi leagă de mâini și de picioare.

Dacă Nini Săpunaru va ști să profite, cu o strategie bună, PNL poate ocupa locul pe care PD-L este gata să-l piardă. Pozând în victime, liberalii au șansa să câștige simpatia celor scârbiți de trădarea PD-L din Consiliul Local. De asemenea, ei pot lua voturile celor care, în vara trecută și-au pus toate speranțele în echipa lui Trășculescu și care au fost dezamăgiți de neputința acesteia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu