luni, 1 februarie 2010

Președinție de cumetrie




Sâmbătă, 30 ianuarie 2010. În noaptea precedentă, astrele s-au aliniat într-un anumit fel. Bobii aruncați de adevăratele fiice ale Mamei Omida, ale Mamei Campina și ale altor mame din șatră s-au rostogolit. Pe fața de masă cumpărată din angrou cu 10 lei.

Înainte de răsărit, exact în momentul în care întunericul se destrăma în fâșii, lăsând locul luminei zilei, maidanezii au început să latre. Spre lucrătorii de la Salubritate care se încălzeau, lângă tomberoane, cu câte o cafea de la automatul din colț și o sticlă de pufoaică.

Chiar și vrăjitorul personal, celebrul Aliodor, a băut o cafea, de dimineață. Și asta imediat ce s-a trezit. Înainte de a întreba constructorul, la telefonul plătit de Administrația Prezidențială, care mai este stadiul lucrărilor la cartierul din Vaslui.

Pentru un inițiat, toate acestea reprezentau semne de necontestat că în această zi urma să se petreacă ceva important. La concurență cu întrunirile politice ale PNL și PD-L de la Poiana Brașov.

Ziua de 30 ianuarie 2010 va rămâne în istoria ezoterică a umanității pentru ceva mult mai tare, mai măreț, mai glamorous, ca să nu zic mai lucitor. Pentru că a găzduit niște super-evenimente.

Pe de o parte concursul Miss Piranda 2010 și încoronarea Regelui Manelelor ce urma să fie ales dintre Salam, Guță și Jan de la Craiova.

Iar pe de alta, de departe cel mai tare și mai superior și mai mișto dintre toate, botezul Renatei Doinița, fiica Formației, fata lui Bercea Mondialu’,alias Președintele rromilor, cumătru cu Teodor Stolojan și cu mai mulți magistrați, procurori și judecători.

Micuța și nevinovata Doinița a fost botezată de Mircea Băsescu, fratele președintelui României. Fapt ce a dat posibilitatea celuilalt președinte să intre în cealaltă familie prezidențială. Cu dosare penale cu tot.

Și chiar dacă Traian s-a ținut, strategic, departe de petrecerea de botez, preferând, sanchi, să-și petreacă uichendul la munte, tot cumătrul lui Bercea se cheamă că este. Că așa se zice în popor.

Astfel, nimic nu-l va împiedica pe Mondialu’ să-l sune pe cumătrul Traian, pe telefonul roșu, exact în momentul în care se va afla în fața unui procuror pentru vreo evaziune, ceva. Dar asta numai pentru că își va aduce aminte, brusc, la audieri, să-l felicite pentru ziua de naștere ce urmează peste câteva luni.

În nici un caz pentru ca Justiția să se simtă intimidată de cumetria de la Președinție.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu