luni, 14 decembrie 2009

Trăznăi de „intelectual“: Florin Micu Iliescu vs Salonul literar Dragosloveni


Florin Micu Iliescu este un personaj care se crede intelectual. Nu pentru că ar fi devorat biblioteci sau ar fi scris cine ştie ce tratate ci pentru că citează, pe dinafară, chestii învăţate din culegerile de citate celebre. Genul de răşinos până în măduva oaselor.

Salonul literar Dragosloveni, este o manifestare culturală cu o tradiţie de mai bine de un deceniu. Un fel de şezătoare anuală, destinată scriitorilor şi oamenilor de cultură, din Vrancea şi nu numai. Evenimentul a căpătat şi-o oarecare dimensiune internaţională prin participarea unor literaţi din Republica Moldova.

În urmă cu câtevca luni, mulţumită carnetului portocaliu de partid, sus numitul personaj, zis şi Florin Micu Iliescu, a ajuns un fel de director la Direcţia pentru Cultură Vrancea. Fără scaun. Pentru că era ocupat de Paraschiv Usturoiu (Dumnezeu să-l odihnească!).
Din această poziţie, timp de aproape un an, şi-a încasat salariul pe card, înjurându-l pe Usturoiu şi acuzându-l de incompetenţă. Toate astea din sediul PD-L, pentru că pe la serviciu nu a prea semnat condica.

A venit şi ziua lui, însă. Ziua în care Micu urma să-şi demonstreze competenţele şi capacităţile manageriale, în care să arate că este mai bun decât predecesorul său. Din păcate, s-a suprapus cu alegerile prezidenţiale aşa că a trebuit să aleagă. Şi a făcut-o.

Şi-a băgat picioarele atât în cultura vrânceană cât şi în Salonul literar, pentru care trebuia doar să-şi dea acordul, ca să se poată desfăşura, având în vedere că totul fusese pregătit de regretatul Paraschiv Usturoiu. Şi a preferat munca de partid.

Dar a încasat, totuşi, pe card, salariul de director coordonator al Direcţiei pentru Cultură Vrancea, plătit din bugetul la care noi, fraierii contribuim cu taxe şi impozite. Ca să n-o lungim prea mult, până acum, scorul este:

Florin Micu Iliescu 1 – Cultura vrânceană 0

Un comentariu:

  1. ce-i pasa acestui ex APDist flamand de functii si parale de o traditie unica in cultura vranceana... lui nea Puiu va tb sa-i continue cineva eforturile, in nici un caz jenibilul asta ! ar fi fost prea frumos sa dea dovada de caracter si sa-i continue proiectul care reunea atatia oameni de cultura, insa acum il doare-n 3 litere pe martzofachis asta cu barbutza !
    are de gand sa faca umba pamantului si-n continuare, iar nimeni nu-l va responsabiliza, intre timp ziua trece, leafa merge, traiasca partidul-stat portocaliu si Iliescu !

    RăspundețiȘtergere